Dela detta inlägg

På något vis har jag våndats för detta moment. Dels för att det är små toleranser, ont om plats och allmänt knöligt, men framförallt för risken över att jag skulle missa något eller göra det i fel ordning.

Ja, ni som följer bygget vet vilken saga kylboxen varit. Den har byggts och blivit ombyggd men det som tagit allra mest tid är själva locket och att få till en perfekt tätning. Den delen klarades tack och lov av tidigt i våras.

Locket

Nu var det dags att montera beslagen för att kunna lyfta av locket. Dessa beslag är runda och behövde fräsas ner i toppen. För att kunna göra detta med god precision tillverkade jag först en fräsmall vars diameter motsvarade beslaget. Med ett kullagrat frässtål kopierades sedan hålet ner i locket. När det väl var klart fräste jag på frihand för att få plats med baksidan av flärpen och innan beslaget skruvades på plats, så förseglades allt virke med brylkräm, eller var det epoxi?

Montering av box

Två av boxen sidor har en fläns vilken skruvas upp i bänkskivan. På de andra sidorna skruvas boxen fast igenom ett skott på respektive sida. På dessa sidor finns två skivor plywood fastplastat på boxen, just för att kunna skruvas fast utan att riskera att punktera kylboxens ytterskal.

Ont om plats

Kanten mellan kylboxen och vasken är endast 15 mm vilket gör att skruvarna kommer otroligt nära kanten av kylboxen. Att då ha tillgång till en excenterchuck gör det hela SÅÅÅ mycket enklare. Samma sak när boxen skall skruvas fast i skottet som löper längsskepps. Med en vinkelchuck blir det möjligt.

Laddar konversation

Föregående inlägg

torsdag 22 juni 2023 22:55

Nästa inlägg

fredag 7 juli 2023 12:36
Ämnen