Dela detta inlägg

Det gamla pentryt hade en handpump intill vasken. Nu när allt byggs om passar vi på att sätta in en fotpump.

Pumpen monteras med träskruv från insidan och för att den skall sitta så bra om möjligt vill jag ha långa skruvar så jag får maximalt drag. För att få till det såga jag ut en bit marinplywood och limmade och skruvade fast denna på insidan. I nederkant, mot skrovet, lade jag en sträng med poyesterspackel för att fylla upp och jämna till håligheter som annars blir svåra att hålla rent.

Med en bit byggplast som mall markerade jag var hålet för armen behövde vara. Två 16 mm hål borrades som jag sedan sågade upp med ett smalt blad till Feinsågen. Ändrat i hålet förseglades på normalt vis med epoxi innan pumpen monterades med extra långa skruvar.

Laddar konversation

Föregående inlägg

lördag 17 juni 2023 09:04

Nästa inlägg

tisdag 4 juli 2023 23:40
Ämnen