Dela detta inlägg

Bara lite saker som måste fixas först, innan plastningen.

Så var det dags att öppna den 28 kg tunga rullen som stått i hallen en vecka. I den ligger 30 meter tyg av glas. Först mallade jag av hålet i skrovet, därefter räknade jag ut hur många lager och hur tjockt tyg jag behöver för att komma upp i samma tjocklek som skrovet. Efter det räknade jag ut hur mycket större varje lapp behöver bli för att täcka in fasningen jag gjort i skrovet. Sedan var det bara att rita upp och klippa ut mönster i papper, rita av mönster och klippa till tyget.

Eftersom jag fasar från båda håll och laminerar in och utsida i turordning blir det 10 lager 600 g/m2 biaxiellt tyg + ett lager twillväv - från varje sida. Det blir med andra ord två lappar av varje storlek.

Vad blir en värmematta en termostatstyrning och en effektbegränsare i en låda? En utmärkt lösning för att hålla skrovet rumstempererat under plastningen. Den oranga värmemattan fäster jag på en aluminiumplåt som jag sedan med spännband håller fast mot skrovet. Utan på det hela hamnar ett par lager glasull och något mot vinden.

Laddar konversation

Föregående inlägg

söndag 10 oktober 2021 21:32

Nästa inlägg

torsdag 21 oktober 2021 20:35
Ämnen