Dela detta inlägg

Eftersom jag är en person som gillar, inte bara att skapa mig en bild av hur något skall bli i förväg, göra en ritning eller två och bygga modeller i papp, så har jag dessutom börjat bygga en testrigg av hela elsystemet hemma i källaren.

Gubben på postens utlämningsställe undrar nog, varför jag är där så ofta och hämtar paket. Det behövs en hel del olika prylar för att konvertera en båt från diesel till elmotor. Nytt elsystem, eller tre  i vårt fall, ny motor med styrning och i vårt fall även ny framdrivning. Av alla prylar som behövs för detta är det enda jag handlat över disk förbrukningsmaterial som aceton, sandpapper, handskar och liknande, ofta på Biltema. Allt annat är beställt på nätet eller köpt via Blocket. Det blir med andra ord en del rännande ner till kiosken som har avtal med vårt alla ack så älskade Postnord... eller? Nu har nästa alla saker kommit; battericeller, växelriktare, motor & styrdon, propeller & axel + mängder av småsaker för det elektriska systemet.

Eftersom jag är en person som gillar, inte bara att skapa mig en bild av hur något skall bli i förväg, göra en ritning eller två och bygga modeller i papp, så har jag dessutom börjat bygga en testrigg av hela elsystemet hemma i källaren. Varför det? Jo, det ger mig möjlighet att upptäcka eventuella fel, nu, istället för när båten är i sjön, lära mig alla delarna, bli bättre på att bygga och kanske framför allt att hitta eventuella tankefel och möjliga förbättringar redan nu.

Kolla in bilderna nedan och även den uppdaterade sidan med elsystemen, som nu även har kopplingsschema för både 48 V och 230 V systemen.

Laddar konversation

Föregående inlägg

lördag 25 december 2021 23:46

Nästa inlägg

onsdag 19 januari 2022 16:11