Vinterns höjdpunkt? Efter att jag byggt ihop en enkel testrigg av plyfa och 45x45-regel var det dags att koppla in och provköra motorn.

Först behövde jag klämma mer kabel, så jag kunde koppla ihop motorns styrdon i testriggen utan att behöva ta isär andra ledningar. Sedan skruvade jag upp styrdonet och kopplade in det till både motor (en kabel per fas gul, grön, blå) och batteri, röd och svart på toppen. För att provköra hade jag skaffat ett enkelt gashandtag för elcyklar. Det fungerar med en HAL-sensor och ger 0-5 V vilket är det styrdonet reagerar på. Sedan var det bara att köra.

De pulserande och skorrande ljuden man hör i filmen är stomljud från testriggen. Vid vissa varv (frekvenser) sjunger delar av riggen med motorn.


VideoLaddar konversation

Föregående inlägg

February 14, 2022 • 9:32PM

Nästa inlägg

March 16, 2022 • 1:30AM
Ämnen