Dela detta inlägg

I byssan sitter två stycken bordgenomföringar. En för inkommande kylvatten till den gamla Buch-motorn och en utgående från vasken. Även om vi vill ha inkommande saltvatten men till vasken den här gången, vill vi nog inte ha de på samma ställe. Därför förbereder jag för att plasta igen dessa två hål. När väl allt arbete med utrymmet under bänkskivan i klart vet vi exakt var vi vill sätta de nya genomföringarna. De skall sitta ur vägen och lätt åtkomliga.

Någon gång tidigare fanns en vanlig spoltoalett i båten och av någon anledning så satt bordgenomföringarna för denna inte, som man skulle kunna tro, bredvid muggen, utan istället i ett stuvfack i salongen. Eftersom vi inte kommer byta ut vår porta-potti mot en vanlig toa i år, så kommer dessa hål att pluggas. Om vi någon gång sätter in en toa som kräver en genomföring så kommer den ändå inte att vara i ett stuvfack i salongen utan där toan står.

Men en vinkelslip och en lutande slipskiva (flappdisc) med 40-korn går arbetet rykande snabbt. Sedan är det bara att montera värmeplåten och plasta igen hålet.

Laddar konversation

Föregående inlägg

torsdag 28 oktober 2021 22:03

Nästa inlägg

fredag 5 november 2021 21:54